Placeholder
2 Recre A 
6 december 2023, 22:00
Celtic
1 - 5
ASAP A
HT: 0 - 4
't Venneke
ASAP A

Wedstrijdverslag

Heenronde afgesloten in stijl met een stuntzege!

Laatste match van het jaar en tevens van de heenronde vandaag in Ekeren tegen Celtic zvc. De tegenstander staat virtueel nog altijd op kop en heeft nog geen enkel verlies geleden. Bij ons net het tegenovergestelde en wij hebben al sinds 2 oktober(!) niet meer gewonnen. Als we ons willen handhaven is het stilletjes aan 5 voor 12 om de 3 punten mee te pakken. Dit gaan we dan wel moeten doen zonder Wim en Kevin (blessures), Jonas (andere rood witte prioriteiten) en Yannick (?). Dries van ‘den 2’ komt ons vandaag weer vervoegen en uit de nood helpen. 

We starten de wedstrijd voorzichtig met een laag blok en de eerste 5 minuten gaan rustig op en neer zonder echt grote kansen. Rond minuut 8 krijgt Arne de bal aangespeeld, vindt de goed meegevolgde Sander naast hem en die trapt op de paal, maar de rebound botst op de arm van een tegenstrever… penalty! Jorg neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet deze hard via de doelman in het doel 0-1. Vanaf dan gaat het snel en zien we een volwassen ploeg aan het werk. Arne is een sterk aanspeelpunt en de rest, met Yuri als betrouwbaar sluitstuk, trekt een muur op waar niet doorheen te voetballen valt! Op een counter krijgt Arne de bal aangespeeld van Jeroen, dribbelt zijn tegenstander voorbij en trapt overhoeks binnen 0-2. Jorg speelt Arne aan, volgt goed mee en krijgt de bal onmiddellijk terug in de loop gespeeld en werkt beheerst de 0-3 af! 1 minuut later, exact dezelfde actie tussen Jorg en Arne, maar Jorg twijfelt en de torenhoge kans is weg. John stuurt Jorg weg, deze zet een goeie actie op, legt de bal goed terug en de tegenstander zit er nog net met een teen tussen voor de aanstormende Arne deze maar binnen te duwen heeft. Corner Asap, Jorg legt deze terug, John stapt over en Arne werkt beheerst af 0-4 en tijd om te gaan rusten! 

Wat een eerste helft! Sterk blok, mooie voetballende aanvallen en een positieve coaching! 2de helft hopelijk meer van dit! 

We starten wederom met een laag blok en verwachten ons aan hoge druk van de tegenstrever, maar deze blijft voorlopig uit. De match zit een beetje op slot. Wij moeten niet en Celtic kan niet. Toch scoren ze vanuit een scherpe hoek de 1-4. Niets aan de hand, want het is al lang duidelijk dat Yuri zich vandaag geen 2x gewonnen zal geven (wat een zekerheid toch in de goal).  Ze proberen nu toch iets hoger te spelen en hierdoor kan Dries bijna gebruik maken van de ruimte in de rug, hij zet scherp voor doel waar Jorg net te laat komt. Arne stuurt Sander (en zijn hamstring) weg met een lange bal, hij pakt deze heerlijk aan en schiet hard voorlangs. Corner Asap, Arne draait en keert, verslaat alles en iedereen met een afstandsschot, behalve Dries want deze haalt de bal met de rug van de lijn. Net geen 1-5, maar dit is slechts uitstel van executie. Arne krijgt de bal van Jeroen aangespeeld, draait door en trapt hard en dit schot verdwijnt wel in het doel. 1-5 en match gespeeld. Buiten wat verre afstandsschoten, komt de tegenstrever niet en de 3 punten zijn eindelijk nog eens een feit. 

De ploeg met de meest gescoorde doelpunten en op een na minst gepasseerde van de reeks, heeft maar 1x kunnen scoren en er 5 tegen gekregen. Wat een prestatie van onze ploeg, we waren de hele match heer en meester, proficiat. We eindigen de heenronde met maar 10 punten en op de voorlaatste plaats, maar het is echt wel duidelijk dat we hier niet horen! Laat deze mooie afsluiter van het jaar een voorbode zijn voor het nieuwe! 

Opstelling

Naam GLS AST CS Kaarten
1
2
3 2 1
4
5 3 1
6 2
7