2 Recre A 
20 november 2023, 21:00
Wijnegem
9 - 5
ASAP A
HT: 3 - 2
Rode Loop
ASAP A

Wedstrijdverslag

Heenronde als leerproces op dit niveau

Vandaag spelen we wederom in de Rode Loop tegen zvc Wijnegem, 2 ploegen die onderaan het klassement bengelen en de 3 punten goed kunnen gebruiken.
Yuri en Jorg zijn nog ziek en ouderdomsdeken Wim zal wel een tijdje uit zijn met een blessure. Dries komt ons depanneren (en heeft dit met verve gedaan!) en met Sander als gelegenheidskeeper hopen we op het beste.

Met maar 1 wissel gaan we onze krachten goed moeten verdelen, dus spreken we af om op de counter te spelen. Het is al vrij snel duidelijk dat we vandaag zeker niet gaan moeten onderdoen voor de tegenploeg. Toch komen we 1-0 achter na een een afstandsschot in de winkelhaak. Jammer, want we hadden echt al wel de nodige kansen gehad. 2 minuten na de openingsgoal  onderschept Arne de bal aan middellijn, rukt op en werkt beheerst af 1-1. Terwijl de grote kansen langs onze kant jammer genoeg niet afgewerkt worden, krijgen we wederom het deksel op de neus 2-1 na een afstandsschot. Niet veel later een pakbare bal die jammer genoeg ook binnen vliegt 3-1. Sander doet wat hij kan, met ook een paar mooie reddingen voordien, dus hem valt zeker niets te verwijten! Arne krijgt de bal aangespeeld en met een punter scoort hij de aansluitingstreffer en tevens de ruststand 3-2.

Er moet gezegd worden dat de tussenstand niet de juiste weergave is van de wedstrijd. Hun keeper haalt er echt wel al gemaakte goals uit en dan krijg je zoals vaak het deksel op de neus. Geen paniek, want de 2de helft kunnen we dit zeker rechtzetten. Nog geen minuut bezig in de 2de helft wanneer Dries een lage voorzet geeft aan Arne, die de bal op er op ongelooflijke wijze toch NIET inkrijgt. Grootste misser vh seizoen en dan weet je dat het moeilijk wordt. Hierna volgt er een corner die er geen was. Zelfs de speler van de tegenpartij beaamt dit, maar vond dat hij deze toch moest nemen met de 4-2 als gevolg. Zeer sportief weeral ;-(. Wanneer de volgende fase de bal niet één maar zelfs tweemaal over de zijlijn gaat en de hele ploeg stilstaat scoren ze de 5-2. Dit zorgt echt wel voor een klap en ondanks dat we echt de grote kansen hebben volgt de 6-2 op een counter. 

Wanneer de tegenstanders vanop de bank riepen dat ze ons nu maar is goed belachelijk moesten maken krijgt Arne de bal aangespeeld dribbelt alles en iedereen en scoort de 6-3. Eén minuut later afstandsschot van Arne en de 6-4 is een feit. De bezoekers zingen nu al een toontje lager en zelfs wanneer ze op de counter de 7-4 scoren blijven ze nu op hun hoede, want niet veel later scoort Arne zijn 5de goal en de 7-5 is een feit. Uiteindelijk slaat de vermoeidheid toe en wordt het nog 9-5. In de allerlaatste minuut krijgt Arne nog 2x geel, nadat hij zelf de bal verovert en de tegenstrever met een ‘kopstoot’ revanche wil halen en Arne reclameert dat de scheids de verkeerde geel geeft. Gewoonweg absurd, maar niets aan te doen. 

Ondanks dat we maar met 6 waren en geen ‘echte’ keeper hadden, zat hier echt wel veel meer in! Het moet gezegd worden dat de mentaliteit echt wel goed zat met een Kevin die altijd strijdend voorop gaat en de ploeg meeneemt , John meer dan zijn werk heeft gedaan om rust te brengen met de bal aan de voet, Dries die de longen uit zijn lijf heeft gelopen, Sander het doel verdedigde met gevaar voor eigen leven en dit echt wel degelijk gedaan heeft, Arne die de verdediging het keer op keer lastig maakte en een Jeroen die duidelijk op revanche belust was en echt een heel sterke partij speelde. 

Jammer genoeg hebben we vandaag niet voor een revanche kunnen zorgen. Ook al zitten we nu in de hoek waar de klappen vallen, blijf ik ervan overtuigd dat we echt meekunnen op dit niveau. Dit mits we met een volledige ploeg kunnen aantreden en altijd de juiste mentaliteit kunnen brengen. Laat de heenronde een leerproces zijn, zodat we de terugronde kunnen knallen, met hopelijk een sportieve revanche, ook op dit Wijnegem!

Opstelling

Naam GLS AST CS Kaarten
1 1
2 1
3 1
4 5
5 1
6 1