ASAP A

Wedstrijdverslag

5 magic ASAP-minutes volstaan niet

Yuri en Wim gekwetst, Jonas en Yannick afwezig, Arne een beetje ziekjes als 6de man. Het zal niet gemakkelijk worden vanavond!

Kevin vervangt Yuri in doel, Sander vertrekt op de bank en we starten zeer chaotisch, vinden mekaar niet, geven slechte passes en verdedigen ook niet spectaculair. Op de 2de minuut hebben we al prijs: vanuit een scherpe hoek door de benen van Kevin 0-1 … kan gebeuren 😉 2 minuten later waait een ver schot (door de wind) onverklaarbaar binnen: 0-2. Arne probeert een dribbel, omspeelt twee tegenstrevers maar mist zijn schot. Een vluchtschot van Sander gaat naar de kruising maar de keper duwt in corner, uit de ASAP-variatie wordt Kevins knal afgeblokt, Kevin kan nog driemaal op rij afdrukken maar wordt evenveel keer afgeblokt. Een zwaar schot van Jorg gaat naast de kruising. We voelen dat er kansen zijn en Kevin blijft mee oprukken maar na balverlies wordt de 0-3 in de 12de minuut van ver binnen gelobd. In minuut 14 lukt het dan eindelijk toch voor ons, Arne bedient Jorg die netjes de 1-3 binnen trapt. Zijn we nu gelanceerd? Een dieptepas van Arne gaat richting John die er slim over stapt maar de doelman laat zich niet verschalken en redt. In minuut 18 gaat er voor de tweede maal een bal door de benen van Kevin: 1-4. We blijven proberen, Sander bereikt Arne maar de doelman ligt in de weg. Net voor de rust legt Sander er letterlijk zijn kop voor, hij is efkes groggy maar wordt door de scheids weer bij zijn positieven gebracht.

Na de kampwissel gaat Sander in de goal staan en dat blijkt een nuttige wissel want Kevin bedient met een magistraal hakje Arne die door de doelman foutief gestopt wordt. Jorg zet de penalty feilloos om: 2-4 in minuut 25. Sander staat aandachtig te kepen en heeft enkele mooie reddingen in petto. Wij blijven ten aanval trekken en een vluchtschot van Kevin gaat hoog over. Een ASAP-corner wordt voorlangs geknald. Sander pakt, Jorg blokt … we zijn (efkes) goed bezig. In minuut 28 gaan de broertjes weer op pad, Jorg bedient Kevin die er 3-4 van maakt. De bezoekers worden onrustig, zeker als Jorg weer ontsnapt maar de doelman pakt. Op de tegenaanval floept een flodderbal onder Sander door en in plaats van 4-4 staat het 3-5 na 30 minuten. Pffft, de fut is er wat uit, één reserve is voor onze fysieke capaciteiten echt  te weinig. De bezoekers lopen rustig verder uit tot 3-8 in minuut 42. Arne kan John nog een kans aanbieden maar die wordt in corner geduwd. Het laatste wapenfeit is voor Jeroen die er in minuut 44 op aangeven van John 4-8 van maakt. We versieren in de laatste twee minuten nog wel 4 corners maar geen doelpunten meer.

Met Yuri in doel en twee (gezonde) reserven kunnen we deze ploeg (waarschijnlijk) wel aan. Hopelijk kunnen we dat in de terugmatch tonen.