't Kooike
ASAP A

Wedstrijdverslag

Thuisreputatie? Welke reputatie 😉

Vanwege kwetsuur, ziekte, werk, rode duivels, … kunnen we maar vijf spelers aan de aftrap krijgen: Yuri, Kevin, Wim, John en Jeroen. Gelukkig heeft Dries zich gespaard/opgewarmd bij de tweede ploeg, kwestie van toch één vervanger te hebben, merci Dries! De bezoekers zijn snel en technisch onderlegd en Yuri moet alle lichaamsonderdelen in de strijd werpen om de nul te houden. Ook John is attent om een zwaar schot te blokken. Na 5 minuten breken we voor een eerste keer goed uit en Kevin wordt foutief gestopt, hij neemt de vrijschop snel en Wim scoort de 1-0 … dachten wij en zelfs ook de tegenpartij … alleen de scheids zag het anders, hij had nog niet gefloten??? Soit, het blijft 0-0 en Yuri mag weer tweemaal op één minuut met reddingen uitpakken. Jeroen ziet de doelman ver uit zijn goal staan maar zijn poging gaat naast. Met snel tikwerk gaat Kevin er vandoor maar hij krijgt zijn voorzet niet bij Jeroen. In de 8ste minuut wordt een eerste cadeauke door de bezoekers uitgepakt: 0-1. Yuri en de paal houden het nog efkes zo. Een uitbraak van Kevin gaat voorlangs. In minuut 13 wordt het tweede cadeauke aangepakt: 0-2, jammer. Wij doen goed mee en als Jeroen Dries bedient treft die de kruising, ook jammer. Aan de overkant zorgen ze voor 0-3 ipv 1-2, dubbel jammer. Yuri blijft met mooie reddingen uitpakken aan onze kant, Kevin trapt op de doelman aan de overkant. In minuut 20 wordt de achterstand nog een goaltje groter: 0-4. Yuri houdt deze stand met prachtige reflexen tot aan de rust.

We beginnen goed na de rust met een mooie ploegcombinatie die uiteindelijk van Wim naar Dries gaat maar zijn schot wordt een afzwaaier. Yuri blijft zich weren als een duivel in een wijwatervat maar wordt door een eigen ploegmaat geklopt: Kevin scoort onfortuinlijk de 0-5. In minuut 27 trapt Jeroen op de paal, even later combineren John en Wim zich tot aan de goal maar de doelman pakt de bal en Wim erbij. We willen absoluut die eerredder en vragen Yuri mee over de middellijn, de bezoekers bedanken met een mooie lob: 0-6 in minuut 29. Eén minuut later tovert één van de bezoekers zich voorbij alles en iedereen voor de 0-7. Bij een volgende aanval wordt het vaderschap van Yuri voor de tweede maal vanavond zwaar op de korrel genomen. Het belet hem niet om weer twee schoten te pakken tot hij zich in de 35ste minuut moet gewonnen geven op een snelle uitbraak: 0-8 en in minuut 40 op de 0-9. Onze eerredder komt er bijna als Kevin een vrijschop bij Jeroen krijgt maar de (te platte) bal blijft onder zijn schoen plakken, jammer. Onze laatste kans is voor Wim maar hun doelman wil absoluut de nul houden. De laatste kans is voor de bezoekers maar Yuri staat geen dubbele cijfers toe.

We waren vandaag een maatje te klein maar ik had het wel eens willen zien met onze volledige ploeg, we hadden ook kansen, gaven wat cadeaukes weg en de scheids gunde ons onze enige goal niet. Alles bijeen een sportieve en aangename wedstrijd met een verdiende winnaar. Op naar de volgende …