't Kooike
ASAP A

Wedstrijdverslag

Niet cadeau gekregen maar wel verdiend

Niet mogen terugspelen op de doelman zit er bij de bezoekers nog niet in. Wij kunnen niet profiteren van de vrijschop. Uit de tegenaanval moet Yuri tot tweemaal toe zijn netten schoon houden. Op de 4de minuut gaat Yannick over links langs de lijn en tikt slim naar een goed gevolgde Kevin: 1-0. Ossmi neemt Yuri op de korrel maar die geeft niet toe. Schot van Arne wordt door de keper in twee tijden gered. Weer spelen de bezoekers terug op hun doelman en weer kunnen wij niet profiteren van de vrijschop. Arne gaat er vandoor, Jorg kan net niet bij de voorzet. Het spel gaat goed over en weer maar Ossmi besluit een drietal keer naast en anders staat Yuri goed te kepen. Zo ook op een zwaar schot. Aan de overzijde probeert Wim de bal in doel te liften maar de doelman steekt er nog een hand tussen. De Asap-corner gaat goed maar de doelman redt weer. Een mooie vrijschop van Yannick via Wim wordt door Arne voorlangs geknald. De volgende actie van Arne komt uiteindelijk bij Yannick die iets mooi in gedachten had maar zijn lobje op de lat ziet vallen. De laatste actie is voor Kevin die voorlangs besluit. We rusten met het kleinste verschil.

De tweede helft begint met een wandeling van Arne maar de voorzet is iets te scherp voor Yannick. Eén minuut later kan Arne op aangeven van Wim overhoeks de 2-0 binnen schieten. Het wordt een hectische minuut want vanuit het centeren kunnen de bezoekers Yuri op een enig klein foutje betrappen en het staat 2-1. We zijn effe van slag want uit een mooie aanval kunnen de bezoekers de gelijkmaker scoren: 2-2. Drie doelpunten op één minuut, tijd om efkes op onze positieven te komen.

Eerst mag Yuri met zijn zoveelste save uitpakken maar dan kan Jeroen Arne aanspelen voor de 3-2 in de 5de minuut. We geloven er weer vol in en twee minuten later is Jeroen een mooi aflossingspunt en mag Jorg binnen prikken: 4-2. De bezoekers blijven goed meespelen en als iemand zijn man laat lopen staat het in de 8ste minuut al 4-3. Kevin gaat langs de lijn maar kan Yannick net niet bereiken. Dat lukt even later wel als Jeroen zich tot assistenkoning kroont en Yannick de 5-3 binnen duwt in de 11de minuut na de rust. De supporters snappen niet dat we dit nog 12 minuten zullen moeten volhouden. Yuri moet alweer aan de bak maar is vervolgens wel verslagen als Wim met zijn hak een schot doet afwijken in de eigen kruising: 5-4 in de 12de minuut.

Het blijft spannend: Yannick en Arne zetten tot tweemaal toe een mooie één-twee op maar telkens redt de doelman. Ook de scheids wil wat aandacht en geeft een fout als een bezoeker zelf over zijn bal struikelt, gelukkig hebben wij Yuri die een “gemaakte” goal nog weet te redden en als hij dan toch eens gepasseerd wordt staat Jeroen op de lijn om weg te werken. Arne maakt het nog effe spectaculair als hij een knal die van de paal terugkomt op onze andere paal verwerkt. De laatste kansen zijn via Yannick en Jeroen voor Wim maar telkens is de doelman de sterkste.

Een spannende wedstrijd met twee sportieve ploegen. Iedereen hielp om de drie punten thuis te houden!