't Kooike
ASAP A

Wedstrijdverslag

Eerste thuiswedstrijd verdiend gewonnen!

Arne heeft zich opgewarmd met de tweede ploeg en tovert zich doorheen de bezoekers maar de doelman redt, ook op een schot van John. Yuri moet zich tonen op een uitbraak van de bezoekers en duwt eerst in corner om ook het volgende schot te pakken. De bal gaat goed van voet tot voet met mooie aanvallen tot gevolg: Wim – Jorg – Arne – Kevin – maar Wim kan nog niet besluiten in minuut 9. Eén minuut later krijgen we een corner die wordt genomen volgens het beproefde ASAP-concept: Wim trapt in, Arne doet een overstapje en Jorg knalt staalhard de 1-0 op het bord. Aan onze kant is vooral Yuri in goede doen. Door druk van Jeroen speelt een bezoeker zijn keper aan: vrijschop voor ons: Arne naar Kevin maar de keper gaat goed plat. Uit de tegenaanval missen de bezoekers voor open doel, oef! Arne stuurt Wim in de 22ste minuut diep en die laat zien waar zijn titel “Clubicoon” vandaan komt, hij omspeelt met vakkundig zoolwerk op magistrale wijze de doelman om vintage de 2-0 binnen te leggen. Net voor de rust noteren we een mooie combo Jeroen – Arne – Jorg maar de doelman duwt in corner.

Het eerste schot na de rust gaat naar onze kruising maar Yuri pakt klemvast. Aanvallend wordt Jeroen tweemaal afgestopt door de doelman. Yuri is goed op weg om zijn eerste clean sheet binnen te halen maar dat is zonder een van zijn medemaats gerekend, die levert een prachtige voorzet af naar een tegenspeler en het staat 2-1 na 30 minuten. Niet getreurd, centeren, Jorg bedient Arne en die knalt in diezelfde minuut staalhard onder de deklat: 3-1. Een knap uitgevoerde vrijschop wordt door de bezoekende doelman gered. Jeroen houdt op z’n eentje drie spelers van een treffer. We blijven kansen creëren, Jorg treft de paal, John puntert op de keper, Kevin kan net niet bij een voorzet. Arne pakt in de 45ste minuut geel om de aansluitingstreffer te voorkomen en als die vrijschop niks oplevert kan de scheids affluiten.

Mooi kijkstuk met twee sportieve ploegen en de bedenking dat we onze fysieke paraatheid nog wat moeten opkrikken.