ASAP A

Wedstrijdverslag

Fort ’t Kooike hield stand in onze eerste thuismatch!

Wim gekwetst, Jorg ziek en Sander zonder vervoer. De overige zeven waren aanwezig en goed wakker!
Arne en Kevin hadden ASAP B al aan een eerste overwinning geholpen en waren dus goed opgewarmd. In de eerste drie minuten is het al bezoekers wat de klok slaat en noteren we drie mooie reddingen van Yuri. Kevin levert een paar mooie dieptepassen af die jammer genoeg niet het verdiende vervolg kregen. In de 3de minuut trapt John naar doel en de keper weert af in de voeten van Dmytro die niet aarzelt: 1-0. Goed begonnen is … je kent dat wel maar we spelen wat beter mee. Yuri is zeer attent en duwt twe schoten in corner. Kevin probeert het van iets verder maar de doelman duwt ook in corner. Aan onze kant vliegt een knal via de paal buiten en Yuri blokt nog maar eens een schot af. Arne gaat alleen op de doelman af maar kan er tot tweemaal toe niet voorbij. Ook Tim mag alleen op avontuur maar hij struikelt over zijn eigen fantasieke. Yuri blokt, Arne gaat diep en bedient Kevin die hoog over knalt en ze doen dat één minuut later nog eens over. In de 21ste minuut leidt het bezoekende tikitakispel tot de 1-1. Nog voor de rust moeten John en Yuri redding brengen.

Na de kampwissel zijn de bezoekers weer eerst aan zet vanwege een terugspeelbal op Yuri maar die stopt de vrijschop. In minuut 27 passt Arne naar Jeroen die kort draait en in het dak van het doel besluit: 2-1. De volgende fase komt uit het zaalvoetbalboekje: Kevin naar Arne en die in één tijd naar Tim die net niet kan besluiten, maar het was mooi. Even later is Tim weer op wandel maar hij besluit voorlangs. In de 31ste minuut krijgt Tim de bal bij John die mooi wegdraait en de 3-1 in de verste hoek deponeert. De bezoekers reageren met een kruisraket in het dak van ons doel: 3-2! Dmytro ontfutselt een speler de bal en knalt op de keper. Tim wordt ook gestopt door de doelman, twee keer na mekaar. De sfeer zit goed maar de bezoekende coach vindt wel dat we met knuffelen moeten wachten tot na de match. Uitbraak van Dmytro, pas naar Jeroen, knal op de paal, Kevin kan de rebound niet binnen tikken. Schot van Tim, knal van Arne, keper pareert. Was echter uitstel van executie want in minuut 37 is Arne weer op wandel en deze keer gaat zijn schot eindelijk binnen: 4-2. Dit geven we niet meer af … pfffft, dat hopen we toch. Een bezoeker wurmt zich met duw- en trekwerk voorbij Jeroen en kan twee minuten later de 4-3 op het scorebord zetten.Dmytro breekt nog eens uit en bedient Arne die via de lat over trapt. In minuut 41 vindt Yuri het tijd om de kroon op zijn prestatie te zetten, hij komt mee over de helft, krijgt de intrap toegespeeld, zet een één-twee op met Tim en duwt de 5-3 binnen, CHAPEAU! Wij denken dat het binnen is maar staan in de voorlaatste minuut de 5-4 nog toe. Kevin ontsnapt, is bijna zijn broek kwijt en krijgt de vrijschop, tijd om af te fluiten.

Prima avondje voor ASAP, onze eerste gezamenlijk thuiswedstrijden winnend afgesloten!