't Kooike
ASAP A

Wedstrijdverslag

Prima mix van ervaring en jeugdig enthousiasme

We sprokkelen 8 spelers bij mekaar: Yuri, Kevin, Wim, Jorg, Jeroen, Thorsten, Tanguy en Jonathan. De bezoekers uit 4de afdeling mogen de bal een 5-tal minuten rondspelen zonder echt gevaarlijk te worden. Wij reageren met schoten van Thorsten en Tanguy waar de doelman nog wel raad mee weet. De kapitein slaat zijn enkel om en het spel ligt een tijdje stil.

In de 8ste minuut schudt Thorsten een eerste succesvolle dribbel uit zijn sloefen: 1-0. Eén minuut later bedient Wim Tanguy en Jonathan werkt af: 2-0. Wim en Jonathan combineren naar een corner, Kevin en Thorsten worden afgestopt door de keper. In minuut 16 moet Yuri een eerste redding verrichten. Thorsten gaat met Jeroen een dubbele één-twee aan maar het schot gaat naast. In minuut 20 onderschept Jonathan een bal en bedient Thorsten die de 3-0 binnen trapt. Aan de overzijde valt een klutsbal ongelukkig over de lijn: 3-1. Niet getreurd, we blijven secuur verdedigen en goed terug komen. Vanwege de kwetsuren van de bezoekers lag het spel een tijdje stil. Daardoor kan Thorsten in minuut 25 zijn hattrick volmaken: 4-1. Even later storen Wim en Thorsten zeer goed en kan Wim de 5-1 op het bord zetten. Net voor de rust trapt Kevin een open kans naast (hij zal dat straks ruimschoots goed maken 😉 )

Na de rust hadden de bezoekers door dat het niet hun avond zou worden, de scheidsrechter had een rustige avond ( op het noteren van doelpunten na 😉 ) en wij gingen door op ons elan: Thorsten zet een één-twee op met Kevin en scoort de 6-1 na één minuut en dan is het de beurt aan Kevin zelf op aangeven van Wim tweemaal na elkaar en het staat 8-1 na 30 minuten. Er worden heel mooie één-tijd-aanvallen opgezet maar die eindigen niet allemaal in doel. De keper duwt een knal van Thorsten tot bij Jeroen die (deze keer 😉 ) niet twijfelt en 9-1 laat optekenen. Wim en Thorsten slagen er samen in een mooie kans de nek om te draaien maar niet getreurd: Jeroen passt naar Wim en het staat 10-1. Kevin knalt van ver de 11-1 en zijn hattrick binnen. Jonathan treft de paal, Thorsten tikt naast, er sluipt wat nonchalance in ons spel. De tegenstrever komt nog eens opzetten maar eerst pakt Yuri en daarna treffen ze de paal. Jorg zijn maag is wat gekalmeerd en hij knalt een paar keer voorlangs en naast. Het orgelpunt langs onze kant is een pas van Jeroen die door Wim met een slim hakje wordt omgezet in 12-1. De bezoekers scoren bij gebrek aan verdedigers bij ons toch de 12-2. Yuri veroorzaakt nog een penalty maar stopt die evengoed.

Volgende ronde is bereikt en de sfeer zit goed!