't Kooike
ASAP A

Wedstrijdverslag

De kampioenen zijn een maatje te sterk (en te snel)

De afwezigheid van Kevin, Arne en Sander wordt opgevangen door Jonas, Thorsten en Dries. We starten furieus omdat het nu nog kan 😉 Wim met een diepe bal op Jorg die naar doel trapt maar de doelman duwt in corner. Onze ASAP-variant wordt afgeblokt en de bezoekers staan op luttele seconden met drie voor Yuri: 0-1 na 1 minuut. Een volgende aanval wordt afgeblokt maar belandt in de voet van een tegenspeler die de 0-2 scoort. Over een furieus begin gesproken 😉

We blijven proberen: Jeroen bedient Jonas die op de keper besluit. Yuri blokt tweemaal op rij en dat zal de hele wedstrijd nodig zijn. Jorg dribbelt zich tot voor de keper en heeft iets moois in gedachten: het opwipperke kan door de doelman nog net tegen de paal geduwd worden, jammer! In de 13de en de 14de minuut diepen de bezoekers hun voorsprong verder uit: 0-4. Yuri blokt tweemaal. John onderschept en passt naar Dries maar diens voorzet vliegt te ver voor Jorg. Thorsten doet ook zijn duit in het zakje en stuurt de bal naar Jeroen die sporthalhoog over knalt. Yuri schudt weer een redding uit zijn handschoenen en knikt even met zijn hoofd tegen de paal. In minuut 20 kan hij een knal wel raken maar het doelpunt niet voorkomen: 0-5. Jeroen vindt John maar diens schot wordt met een voetveeg van de doelman geweerd. Joeri heeft weer een dubbelredding nodig. Jeroen bedient Dries die op de keper besluit. Rusten dan maar.

Na de hervatting heeft Jorg genoeg energie opgedaan voor een technisch showke, met het betere zoolwerk tussen drie tegenstanders toch de bal bij een medemaat krijgen, knap! Dubbelredding van Yuri voorkomt weer doelpunten maar in minuut 30 combineren de bezoekers er nog eens doorheen: 0-6. Weer Yuri, deze maal drie keer op rij met het verijdelen van doelrijpe kansen. Een afgeweken bal zorgt voor 0-7 in minuut 32. Dubbelblok Yuri, Jorg bedient Jonas maar de keper pakt. In minuut 37 lukt de eerredder toch: Jeroen stuurt Wim diep en die blijft ijzig kalm: 1-7. Dubbelblok Yuri. Jorgs voorzet is te diep voor Wim en even later ook voor Dries. In minuut 39 komt de eindstand op het bord: 1-8. Ik noteerde nog vier reddingen van Yuri. Wims voorzet is te diep voor Jorg en even later ook voor Jonas (of was die niet snel genoeg?). Jeroen stuurt nog twee mogelijke assists naar Dries en Jonas maar die weigeren te scoren.

De tegenstander was jonger en vooral sneller en Yuri heeft er met twintig reddingen voor gezorgd dat er geen dubbele cijfers op het scorebord kwamen.