't Kooike
ASAP A

Wedstrijdverslag

Thuisreputatie (hadden we die nog?) terug in ere hersteld

Met acht spelers hebben we ook drie wissels en die zullen intensief gebruikt worden vandaag. De eerste 10 minuten zien we sterretjes en zijn we blij dat Yuri weer alles pakt wat tussen de palen komt. Minimaal 5 reddingen en één grote misser voor open doel houden de stand op 0-0. Stilaan komen ook wij in de match met enkele vlotte uitbraken. Op het kwartier valt het eerste doelpunt: een schot van Jeroen wordt afgeblokt, de bal valt tussen de doelman, een verdediger en Sander die als enige denkt, zal ik daar eens op trappen en het staat 1-0. Tegen de gang van het spel maar dat vinden wij niet erg. Jeroen is vandaag zijn rustige vastigheid zelve en als Jorg en Arne vier minuten later een mooie aanval opzetten staat hij op de juiste plek om de 2-0 met links binnen te knallen. De reactie van de bezoekers vindt een vrije man aan de tweede paal en de 2-1 in minuut 21. Een dubbele één-twee tussen Jeroen en Arne had beter verdiend maar we gaan rusten.

Na de kampwissel begint Jeroen met een punterke, Sander wordt onderuit gebuffeld, vrijschop levert niks op, John ontzet de tegenaanval, Yuri pakt nog maar eens, de bezoekende keper komt diep meespelen en Arne viseert het lege doel (of de cornervlag? ;-). Jorg gaat op wandel, voor bij de doelman maar niet voorbij twee verdedigers maar hij wint wel een corner die geen doelpunt oplevert. In minuut 33 levert Yuri een zuivere pass af aan Sander die Jeroen bedient en dus staat het 3-1. Yuri pakt (voor de zoveelste keer ;-). John probeert van ver maar de doelman kan nog nipt in corner duwen. In minuut 38 knallen de bezoekers op de paal, één minuut later kan Arne vanop onze helft scoren in het lege doel: 4-1. De Knokkers reageren in dezelfde minuut en het staat 4-2. In minuut 42 gaat Arne op wandel tot op de doellijn, terugleggen op Jeroen die zijn hattrick volmaakt: 5-2. Arne onderschept en probeert nog maar eens van ver, de keper is juist op tijd terug om de bal tegen de paal te duwen. In minuut 44 heeft Kevin een blackoutje want hij stopt een bal die voorlangs zou gaan met de hand, penalty en de eindstand wordt 5-3. Je zal misschien denken wie is die achtste speler dan? Dat was Wim, meestal verdedigend samen met Kevin, regelmatig de diepte induikend maar even regelmatig gewoon genegeerd. Zijn knie is duidelijk beter en hopelijk willen zijn medespelers hem volgende match ook eens in de diepte aanspelen 😉

We hebben onze kop ervoor gelegd en da’s de enige manier om op dit niveau punten te pakken, proficiat mannen! Merci Sander voor je goed onderhandelde verjaardagsdrink.