7/10/2024 20u ’t Kooike

ASAP United B – Legends Antwerp 5-9

Lesje in efficiëntie

Blijkbaar zijn er toch mensen die de verslagen lezen en dus mocht ik naast zaalverantwoordelijke ook verslaggever zijn.

De bezoekers hadden hun eerste drie wedstrijden gewonnen en vooral nummer 10 en hun kapitein zijn spelers die van een half kansje meestal een heel doelpunt weten te maken! We beginnen nochtans met een mooie één-twee tussen Tanguy en Kewin maar het schot wordt afgeblokt. De tegenaanval moet Jonathan in hoekschop duwen. In de tweede minuut is het voor de eerste keer raak: nummer 10 neemt een breedtepas in één tijd op de slof en het staat 0-1. De scheidsrechter vergat zijn balpen en leent de mijne voor de rest van de eerste helft. Mede daarom is deze helft wat minder uitgeschreven, naast het feit dat we bijna geen kansen kregen ;-).  Dribbelkont nummer 10 maakt 0-2 en 0-3 en net voor de rust gooit de doelman de bal naar de kapitein die fijntjes uit de draai de ruststand op het bord zet: 0-4.

In minuut 27 zetten we een mooie aanval op die spijtig genoeg niet doortastend genoeg wordt afgewerkt en de daaropvolgende uitbraak van de doelman zorgt voor 0-5. Tijd om wakker te worden: Dries verrast de hele zaal, inclusief zichzelf en kan van aan de hoekschop toch voorzetten naar de tweede paal waar Stef volgens het zaalvoetbalboekje afwerkt: 1-5! Thorsten schudt een mooie actie uit zijn sloffen maar de doelman duwt in corner. In minuut 34 neemt Wim een vrije trap op doel, Tanguy duwt de afgeweerde bal binnen 2-5. Eén minuut later volgt weer een knal van Wim en deze keer staat Thorsten op de juiste plek om 3-5 te scoren. Een afgeweken schot van de bezoekers dwarrelt voorbij Jonathan, 3-6 op de 36ste minuut. Wij reageren met de 4-6 van Thorsten na onderschepping van Tanguy. Nummer 10 gaat alleen op doel af maar Jonathan gaat goed plat en pakt. De scheids is intussen gaan slapen want tot tweemaal toe wordt hands onbestraft gelaten! Niet getreurd, we gaan ervoor en in minuut 42 knalt Tanguy de aansluitingstreffer in het dak van het doel. Het vonkje dat het vuur in de match nodig had! Iets teveel vlammekes wel als een bezoeker onderuit gehaald wordt en nummer 5 het nodig vindt Kewin een duw te geven. Hij krijgt van de scheids een gele kaart en van zijn kapitein een flinke uitbrander, dit had deze match echt niet nodig. Spijtig genoeg wordt hij ook nog eens beloond als Stef zijn vrijschop in ons eigen doel verwerkt: 5-7. We dringen aan en Jonathan ziet zijn knal net naast suizen, jammer want de doelman doet wat volgens de scheids (en het futsal-reglement *) al de hele match niet mag: hij gooit de bal voor zich uit en snelt het hele veld over om de 5-8 aan te bieden aan nummer 10. Het slotakkoord is voor de kapitein die er net voor affluiten 5-9 van maakt.